HSP

Wat wordt er bedoeld met een hsp (hoog sensitief persoon)?
Wat wordt er bedoeld met een hsk(hoog sensitief kind)?
Eigenlijk is iedereen vanaf de geboorte een hsp, doordat de maatschappij ons steeds meer dwangmatige structuren oplegt verdwijnt dit geleidelijk aan.
Oude zielen weten in hun hart en ziel hoe het was in die hogere dimensie waar we allemaal vandaan komen, daar is iedereen een hsp een bewustzijns vorm die heel normaal is.

Daar is alles een, geen verschillen op welk gebied dan ook, geen ziektes, oorlogen of andere bedreigende facetten en heel belangrijk geen ego dat steeds de overhand heeft op alles, dan doel ik op macht, onderdrukking enz.

Dus het hoog sensitief zijn is in die dimensie de fijnste staat van zijn.             

Uit ervaring weet ik dat oude zielen die incarneren dit blijven en als kind daar veel moeite mee hebben, zeker als je ouders hebt uitgekozen die dit niet zijn.
Als hsp ervaar je alles veel intenser, je pikt de energie op en moet dit een plaats kunnen geven.
Veel kinderen zien, voelen en horen dingen die een ander totaal ontgaat, in een oog opslag neemt een hsp alles op tot in de details.
Dit kost veel energie vandaar dat er vaak sprake is van vermoeidheid.
Voor een kind is er veel herkenning en erkenning nodig anders sluit het zich af, heel vaak zie je ook dat deze kinderen altijd bezig zijn met het proberen stabiliteit en liefde te vinden, want dit is wat ze zelf ook uitdragen.

Waar ze heel slecht tegen kunnen, is onrecht, een hsp zal te allen tijde proberen om de waarheid naar boven te krijgen al duurt dit een leven lang, het lijkt wel een speurneus die onrecht ruikt en niets liever wil dat er recht geschied en ere die het toekomt.
Een hsp kent de benaming ik voor mij en god voor ons allen niet, omdat het instinctief weet dat alles met elkaar verbonden is, regelmatig kun je ervaren dat kinderen op school met conflicten te maken krijgen die eigenlijk niet om hun gaan maar om andere kinderen.
En daar komt het grote verantwoordelijkheidsgevoel naar boven, voor een hsp is het soms zwaar zeker als kind, want het besef is al zover ontwikkeld dat het soms moeilijk is om kind te zijn.

Dieren zijn heel belangrijk in het leven, zeker voor een hsp, als kind voel je al zoveel verantwoordelijkheid dus wil je graag voor een dier zorgen, dit geeft een mooie wisselwerking, een dier leeft ook op het instinct, onbewust kan er een telepathisch contact ontstaan dat veel vreugde voor beide geeft.

Het heeft zijn voor en nadelen, als het bedroefd is raakt het steeds tot op de ziel ontregeld.

Wanneer het blijdschap ervaart raakt het in euforie, dat kunnen soms kleine dingen zijn. De natuur, dieren of zomaar een zonnige dag met een mooie vlinder die voorbij vliegt.
Wat bij de meeste mensen voorbij gaat en niet word opgemerkt is bij een hsp allang opgenomen en moet verwerkt worden, dat lukt niet altijd en zorgt voor een verstoring in de stabiliteit dat juist zo nodig is.
Het kind pikt emoties op van de ouders, maar er wordt nergens over gesproken, drama zoiets, je voelt van alles maar je kunt niet precies ontdekken wat het is.
Dit maakt het voor een hsp alleen maar zwaarder, in deze harde maatschappij is het heel belangrijk om deze kinderen, pubers maar ook volwassenen, te begrijpen.

De laatste jaren zijn er veel mensen overleden aan overdosering van kalmerende middelen, negen van de tien zijn hsp die al gauw deze middelen voor geschreven krijgen omdat de reguliere geneeskunst hier totaal niets van wil weten, of het niet begrijpt.
Heel veel kinderen begrijpen de wereld niet en vragen zich af waarom de mensen zo lelijk doen terwijl dit niet nodig is.
Een hele groep kinderen worden regelmatig gepest op school maar doen niets terug, nee want geweld ligt niet in hun aard of dat nu verbaal of lichamelijk is.

Een hsp kan door verbaal geweld hevig gekwetst worden, ze duiken dan zowat in elkaar, dit komt door de energie verbaal geweld word over gebracht met een schrijnende energie vorm die je chakra’s kan raken.
Dan komen die dwangmatige structuren om de hoek kijken en ziedaar volgens maatschappelijk oogpunt functioneer je niet naar behoren, er wordt verder niets ondernomen maar er wordt een etiketje op geplakt, zoals adhd.

Deze kinderen reageren ook erg op reguliere medicatie. Zit er een bijwerking in het middel zal het ze zeker ervaren of zelfs nieuwe ontdekken.
Hsp reageren heel sterk op additieven zoals kleur, geur en smaakstoffen eigenlijk alle e nummers zeker alles boven de 600 maken van kinderen ontregelde persoonlijkheden, de farmaceutische industrie haakt hier graag op in met nog meer pilletjes.
Dan niet te vergeten alle suikers die gewillig worden toegevoegd die lijden tot een hypertoestand waarbij later weer een verhoogd risico ontstaat om een diabeet te worden.

Als volwassen persoon maak je zelf de keuze wat je eet, kinderen kunnen dit niet en vertrouwen erop dat de vaders en moeders wel weten wat goed voor hun is, maar toch soms voelt een kind zelf aan wat het wel en niet kan eten. Dit is ook iets om rekening mee te houden.
Ik zelf heb dit ondervonden met uien als kind verdroeg ik die totaal niet en toch werd het opgelegd om het te eten, vele darmkrampen heeft dit veroorzaakt, dus luister goed, het kind geeft het niet voor niets aan.
Wanneer twijfel heerst over het voedingspatroon houd dan een dagboekje bij met de etenswaren van het kind, je zult al gauw ontdekken dat sommige producten echt niet te verstouwen zijn.

Dan nog een belangrijk onderwerp hsp kan zich verder ontwikkelen en paranormaal worden, dit is heel normaal, wat al gevoelig is kan nog gevoeliger worden.
En dan komt de vraag hoe ga je daarmee om, ga het nooit in het rare of het belachelijke trekken daar kwets je een kind ontzettend mee, het voelt zich meteen een zonderling die alleen op de wereld staat plus nog eens een ontkenning van iets dat het in zijn hart meedraagt.
Ga het ook niet ophemelen zo van: mijn kind is paranormaal begaafd: dan word het ook zwaar want het kind denkt dat het iets moet gaan presteren dat hem of haar weerhoud om kind te zijn.
Het is soms lastig, als je het niet meer weet neem contact op met iemand die het zelf heeft ervaren en graag bereid is om jou kind te helpen.
De aarde is in een hoger trillings niveau gekomen, deze verhoogde energie trekt weer meer zielen aan die zich daarin thuis voelen, vandaar dat voorheen vier op de tien kinderen hsp waren en nu zijn het al zes op iedere tien kinderen.
Wellicht zal in de toekomst iedereen een hsp zijn die reïncarneert op deze planeet.